BadkamermarktBlogNieuwe badkamer stap 3 douche
1 jun2012

Nieuwe badkamer - Stap 3: Douche

Badkamermarkt.nl

De komende weken gaan we u helpen bij het realiseren van uw nieuwe badkamer. Iedere week een nieuwe stap op weg naar uw droombadkamer. Vandaag stap 3: De douche.

U heeft als het goed is nu de eerste twee stappen doorlopen: u heeft zich ten eerste georiënteerd op uw wensen en u heeft bovendien nagedacht over de indeling en sfeer van uw nieuwe droombadkamer. U bent nu toe aan het kiezen van de ideale douche. Mensen nemen graag de tijd voor een heerlijk ontspannen douchepartij. Het is helemaal aan u: kiest u voor een luxe wellnesscabine, of liever voor een praktische inloopdouche? Een kleine douchecabine is uiteraard ook mogelijk.

De douchecabine kent een onbeperkt aantal varianten. Kwartrond, in een nis, met hoekinstap, met vijfhoekige vorm of gewoon rond. Tegenwoordig worden douchewanden ontworpen om meer sfeer te creeëren in de badkamer, en dus vervullen ze niet alleen nog maar de functie van een spatscherm. U moet ook nadenken over de soort deuropening die u zou willen voor uw douche. Deze keuze hangt natuurlijk wel samen met de opstellingsvariant die u kiest. Vaak kiest men tussen een schuifdeur of een draaideur. Een schuifdeur is handig bij wat kleinere douches. Een draaideur heeft als pluspunt dat het naar binnen én naar buiten opengedaan kan worden. Hierbij kunt u ook nog nadenken over het aantal deuren dat u prefereert.

Ideaal aan de inloopdouche is dat u kunt afwijken van de bestaande afmetingen. Dit is natuurlijk voordelig voor zowel grote als kleine ruimtes. Wel is het uiterst verstandig rekening te houden met de volgende aspecten: zorg ervoor dat het water goed kan weglopen en houd rekening met veiligheid. We raden u aan om gebruik te maken van stroeve tegels. Tip Veiligheidsglas: Het gebruik van veiligheidsglas is er voor de veiligheid, zoals de naam al verraadt. Let op de zijkant van het glas: deze komt al gauw tegen de rand van de wastafel of een deurgreep. Verder is het belangrijk dat het glas een waterafstotende laag heeft: kalkaanslag wordt zo verminderd en onderhoud wordt vergemakkelijkt. Ten slotte is het handig om op de hoogte te worden gesteld van welke reinigingsmiddelen het beste zijn voor het materiaal van uw glaswand.  

De doorloopdouche is een variant op de inloopdouche. Aan de ene kant loopt u de douche in, en aan de andere kant er weer uit. De doorloopdouche wordt uitsluitend door een glazen scherm afgescheiden. U kunt ook nog kiezen voor een douchepaneel. Een pro van het paneel is dat het weinig ruimte inneemt, en is zo een gemakkelijke oplossing en verrijking is voor een kleine badkamer. Maar een trendy paneel is natuurlijk ook passend in een grote badkamer. Douchekoppen worden tegenwoordig gemaakt met luchttoevoersysteem. Water en lucht samen zorgt voor een extra frisse en vitaliserende werking. Bij de plafonddouche kunt u zelf de stralen bedienen. Regendouches/plafonddouches zitten vast aan het plafond of zijn bevestigd aan een slang. Een handdouche er bij nemen is handig.   

Hieronder nogmaals de stappen die we doorlopen voor het realiseren van uw droombadkamer:

Stap 1: Oriëntatie en wensen
Stap 2: Indeling en sfeer
Stap 3: Douche
Stap 4: Bad
Stap 5: Badmeubel en wastafel
Stap 6: Kranen
Stap 7: Toilet
Stap 8: Verwarming
Stap 9: Tegels
Stap 10: Installatie

Nog geen reacties
Reageren op dit artikel...
Naam:
E-mail:
Bericht:
 
Plaats uw reactie
Badkamermarkt.nl blog

Op onze blog vind je het laatste nieuws over badkamers en sanitair, geschreven door onze eigen specialisten. Je leest hier alles over nieuwe producten, veelgestelde vragen, trends, tips en nog veel meer.

U vindt ons ook op:
Laatste Badkamermarkt Tweets
Maak een wensenlijst
Wat is je e-mailadres?
Bevestigen
Wachtwoord vergeten
ContactgegevensBezorginformatieBetaalmogelijkhedenVerzendkostenMaak een afspraakLees onze beoordelingen