BadkamermarktBlogNieuwe badkamer stap 4 bad
8 jun2012

Nieuwe badkamer - Stap 4: Bad

Badkamermarkt.nl

De komende weken gaan we u helpen bij het realiseren van uw nieuwe badkamer. Iedere week een nieuwe stap op weg naar uw droombadkamer. Vandaag stap 4: Het bad.

De eerste drie stappen voor het verwezenlijken van uw nieuwe badkamer zitten er nu op. De laatste stap die u heeft uitgevoerd was stap 3: het kiezen van de douche. De stap die nu volgt is het uitzoeken van een passend ligbad. Wat is er nu beter dan een heerlijk ontspannen bad na een zware dag op het werk? De keuze van het bad laten we wederom helemaal aan u over: een duo-bad, meerhoekig bad, een bad met geïntegreerde overloop of kiest u uiteindelijk voor een dompelbad?

Er zijn verschillen in diepte van baden. De baden die 60 centimeter diep zijn prettig: u zit tot aan uw hals onder water. Een vol bad heeft gemiddeld 120 liter water nodig. Bij het maken van een 8-minuten lange douchebeurt, wordt algauw 85 liter water verbruikt. Gelukkig doen ligbad-producenten er al het mogelijke aan om warmteverlies (ofwel energieverlies) zo ver mogelijk te verminderen.  Tegenwoordig zijn de meeste ligbaden gemaakt van kunststof (acryl). Kunststof heeft als voordelen dat het niet zo glad is als plaatstaal (wat vroeger veel werd gebruikt). Kunststof baden zijn ongelukkigerwijs wel gevoeliger voor krassen. Als u de ruimte er voor heeft, is het een goede keuze om een vrijstaand bad te nemen: het is een eyecatcher in uw badkamer. Maak ook gebruik van comfortabele badaccesoires: armsteunen of hoofdsteunen, radiosystemen of televisie. Het plaatje is af.

Tijd voor ontspanning wordt vaak vergeten in een drukke wereld als de onze: een dagje sauna zit er vaak niet meer in. De ultieme oplossing: creeër uw eigen wellnesscenter thuis. Met de innovatieve baden en douches van tegenwoordig, kunnen zelfs relatief kleine ruimtes omgetoverd worden in een bescheiden wellness ruimte. U kunt daarbij kiezen voor een stoomdouche. De stoom reinigt uw huid en zuivert de poriën van het lichaam; een verrijking dus aan uw uiterlijke verzorging en lichaamsreiniging. U kunt de temperatuur, de stoom, de intensiteit, ventilatie en duur naar eigen wens bedienen. Bruisend en bubbelend water in bad masseert en ontspant het lichaam. Lucht, water, of beide worden door middel van jets het badwater in geblazen.

Op het gebied van whirlpools kunt u kiezen uit drie verschillende systemen: lucht- of spasysteem, water- of hydrosysteem of een combisysteem. Kleuren hebben een groot effect op onze stemming en hoe we ons werkelijk voelen: kleuren kunnen u energiek maken of u juist een heerlijk ontspannend gevoel geven. Indien u voor een whirlpool kiest, kunt u het systeem voorzien van kleurtherapie. Hét antwoord dus op een stressvolle dag.  U kunt het water kleur geven door te kiezen voor onderwaterverlichting. Dit creeërt ook extra sfeer in de badkamer. Een hydromassage bad brengt bruisend water en ultrageluid samen. Deze geluiden dringen door tot diep in de huid: je cellen krijge een inwerkende massage.    
Hieronder nogmaals de stappen die we doorlopen voor het realiseren van uw droombadkamer:

Stap 1: Oriëntatie en wensen
Stap 2: Indeling en sfeer
Stap 3: Douche
Stap 4: Bad
Stap 5: Badmeubel en wastafel
Stap 6: Kranen
Stap 7: Toilet
Stap 8: Verwarming
Stap 9: Tegels
Stap 10: Installatie

Nog geen reacties
Reageren op dit artikel...
Naam:
E-mail:
Bericht:
 
Plaats uw reactie
Badkamermarkt.nl blog

Op onze blog vind je het laatste nieuws over badkamers en sanitair, geschreven door onze eigen specialisten. Je leest hier alles over nieuwe producten, veelgestelde vragen, trends, tips en nog veel meer.

U vindt ons ook op:
Laatste Badkamermarkt Tweets
Maak een wensenlijst
Wat is je e-mailadres?
Bevestigen
Wachtwoord vergeten
ContactgegevensBezorginformatieBetaalmogelijkhedenVerzendkostenMaak een afspraakLees onze beoordelingen