BadkamermarktBlogNieuwe badkamer stap 5 badmeubel en wastafel
15 jun2012

Nieuwe badkamer - Stap 5: Badmeubel en wastafel

Badkamermarkt.nl

De komende weken gaan we u helpen bij het realiseren van uw nieuwe badkamer. Iedere week een nieuwe stap op weg naar uw droombadkamer. Vandaag stap 5: badmeubel en wastafel.

U bent al een heel end in het vervullen van uw badkamerwens: u heeft nu uw ideale douche en bad gekozen, die prachtig in uw nieuwe badkamer staan. In stap 5 is het de bedoeling dat u zich gaat richten op badmeubels en wastafels. Een wastafel en badmeubel horen bij elkaar. Er zijn genoeg mogelijkheden, wat uw smaak en voorkeur ook mag zijn. Houdt u van praktisch en opvallend, of heeft u bepaalde voorkeuren voor materiaal, stijl of formaten? U zult ontdekken dat u grenzeloos kunt kiezen en samenstellen.

Een wastafel moet hoofdzakelijk functioneel zijn, maar de goede smaak heeft ook zijn eis. Het komt tegenwoordig vaak voor dat men de (dubbele) wasbak combineert met een badkamermeubel. Dit heeft ten eerste een esthetische functie: het is een pronkstuk in uw badkamer. Tegelijkertijd heeft het ook zijn praktische kant: het bezorgt u een boel opbergruimte. Het is van belang om rekening te houden met de bewegingsruimte achter de wastafel. De standaard is 70 centimeter, ruimte die u beslist nodig heeft. Omdat de vorm van de wastafel en badmeubel voor een behoorlijk deel de uitstraling bepalen van uw badkamer, is het belangrijk om uw badmeubel af te stemmen op uw wensen en voorkeuren. De juiste balans kiezen, daar gaat het om. De vormgeving en de kleuren zijn bepalend voor de sfeer. Gaat u voor een sprekende vorm, in het oog springende kleuren, of voor een tijdloos design?

Qua vormgeving zijn er enorm veel designs mogelijk in de wastafelwereld. Verschil in materiaal, vorm, variant, diepte, kraan en kleur: alle ontwerpen zijn mogelijk. In vormgeving wordt er onderscheid gemaakt tussen inbouw, opbouw, halfinbouw, onderbouw, 'zwevend' aan de wand, opzet en losstaande zuilen. Tegenwoordig zijn dubbele wastafels een trend. Ze zijn verkrijgbaar als geheel of losstaand. Bij de materiaalkeuze is het verstandig om praktische overwergingen te maken. Keramiek en kunststof zijn bijvoorbeeld krasbestendiger dan rvs. Denk verder ook aan hygiëne en duurzaamheid. De keuze is aan u: gaat u voor klassiek, opvallend, stijlvol of neutraal? De natuur is een ware, actuele inspiratiebron: de vormgeving is bijzonder, rond en vriendelijk.

In de badkamer is er een hele verzameling van spullen te vinden: tandenborstels, handdoeken, make-up spullen. Oplossingen voor opbergmogelijkheden zijn er zat: uitgebreide kastontwerpen, modulaire systemen of complete oplossingen. In deze laatste kwestie worden wastafel, aflegblad, kastjes, planchets en laden compleet gemaakt met een spiegelkast. Zorg er voor dat de meubelen die u kiest een aanmerkelijke plek krijgen in de ruimteplanning. U kunt verder nog kiezen uit verschillende fronten voor uw badmeubel: gelakte fronten kunt u bijvoorbeeld prachtig combineren met fineer. Misschien spreekt qua kleur glanzend wit uw wel aan, afgewisseld met aardetinten (denk aan taupe of cappuccino). Ten slotte is: gaat u voor greeplijsten, greeploos of subtiele blokjes voor uw lades? Uw uiteindelijke keuze is sterk afhankelijk van uw smaak en wens.


Hieronder nogmaals de stappen die we doorlopen voor het realiseren van uw droombadkamer:

Stap 1: Oriëntatie en wensen
Stap 2: Indeling en sfeer
Stap 3: Douche
Stap 4: Bad
Stap 5: Badmeubel en wastafel
Stap 6: Kranen
Stap 7: Toilet
Stap 8: Verwarming
Stap 9: Tegels
Stap 10: Installatie

Nog geen reacties
Reageren op dit artikel...
Naam:
E-mail:
Bericht:
 
Plaats uw reactie
Badkamermarkt.nl blog

Op onze blog vind je het laatste nieuws over badkamers en sanitair, geschreven door onze eigen specialisten. Je leest hier alles over nieuwe producten, veelgestelde vragen, trends, tips en nog veel meer.

U vindt ons ook op:
Laatste Badkamermarkt Tweets
Maak een wensenlijst
Wat is je e-mailadres?
Bevestigen
Wachtwoord vergeten
ContactgegevensBezorginformatieBetaalmogelijkhedenVerzendkostenMaak een afspraakLees onze beoordelingen