BadkamermarktBlogNieuwe badkamer stap 7 toilet
27 jun2012

Nieuwe badkamer - Stap 7: Toilet

Badkamermarkt.nl

De komende weken gaan we u helpen bij het realiseren van uw nieuwe badkamer. Iedere week een nieuwe stap op weg naar uw droombadkamer. Vandaag stap 7: Toilet.

Een toilet: een absolute voorwaarde in uw nieuwe badkamer. In deze zevende stap proberen we u te helpen met het kiezen van het perfecte toilet. Tegenwoordig is het toilet geen storend element meer, het design kan compleet worden aangepast aan uw nieuwe droombadkamer. Verschillende zaken spelen een rol bij het uitkiezen van het toilet: zitcomfort, hygiëne, vormgeving en natuurlijk het bedieningsgemak. In steeds meer badkamers is het toilet met douchefuntie of bidet te zien.

Achter de bedieningspanelen zitten fraaie technieken verstopt: geluidsloze spoelsystemen en waterbesparende bedieningen. Dual-flush toiletten zijn milieuvriendelijk en besparen u ook nog eens geld. Hierbij kan gekozen voor een spoelbeurt met zes liter water of drie liter water, voor resp. een grote of een kleine boodschap. Ook bevat deze bedieningsplaat een spoelonderbreker, met één keer drukken stopt het toilet met spoelen. U kunt kiezen uit een staand of een hangend toilet. Een hangend toilet heeft zo zijn voordelen: het oogt ruimer, omdat de vloer vrij blijft. Ten tweede is het makkelijker schoon te houden. Ook kan dit toilet op elke hoogte worden gehangen, afhankelijk van uw voorkeur. Ontzettend handig voor bijzonder kleine of lange mensen. Tegenwoordig zijn de in de muur geïntegreerde bedieningspanelen veel te zien in badkamers.

Een niet te vergeten aandachtpunt is toch wel hygiëne als het gaat om het kiezen van een toilet. Een aanrader is de gemakkelijke afneembare zitting. Naden of openingen in een closetzitting kunnen namelijk zorgen dat vuil zich ophoopt. Als u kiest voor een glad, strak opvvervlak is schoonmaken met één handomdraai gedaan. Wij raden u aan om vooral te zoeken naar onderhoudsvriendelijke closetpotten met vuilwerend keramiek. Het urinoir is ook terug te vinden in de huidige badkamer. Een urinoir neemt niet veel ruimte in en het maakt de kans op spatvlekken kleiner. Ook het bidet zien we vaak terug, en men maakt ook gebruik van wc's met een ingebouwde bidetfunctie.

Bent u toe aan een nieuwe look voor uw toilet? Dan kunt u gemakkelijk de toiletbril vervangen. U kunt alle kanten op: van een simpele witte toiletbril, via bamboe tot heel opvallende designs. Ook kunt u uw kind een creatieve tekening laten maken en die laten projecteren op uw toiletbril. Of heeft u liever uw lievelingsfoto op uw wc-bril? Alles is mogelijk. U kunt zelfs kiezen voor een toiletbril met ledlampjes. Tips om een toiletbezoek prettig te maken zijn bijvoorbeeld: verwarmde zittingen, toiletten met geurfilters, automatische hygiënische douches, vakjes voor toiletblokjes en geruisloos sluitende potdeksels. De keuze is aan u!
Hieronder nogmaals de stappen die we doorlopen voor het realiseren van uw droombadkamer:

Stap 1: Oriëntatie en wensen
Stap 2: Indeling en sfeer
Stap 3: Douche
Stap 4: Bad
Stap 5: Badmeubel en wastafel
Stap 6: Kranen
Stap 7: Toilet
Stap 8: Verwarming
Stap 9: Tegels
Stap 10: Installatie

Nog geen reacties
Reageren op dit artikel...
Naam:
E-mail:
Bericht:
 
Plaats uw reactie
Badkamermarkt.nl blog

Op onze blog vind je het laatste nieuws over badkamers en sanitair, geschreven door onze eigen specialisten. Je leest hier alles over nieuwe producten, veelgestelde vragen, trends, tips en nog veel meer.

U vindt ons ook op:
Laatste Badkamermarkt Tweets
Maak een wensenlijst
Wat is je e-mailadres?
Bevestigen
Wachtwoord vergeten
ContactgegevensBezorginformatieBetaalmogelijkhedenVerzendkostenMaak een afspraakLees onze beoordelingen