BadkamermarktBlogNieuwe badkamer stap 8 verwarming
4 jul2012

Nieuwe badkamer - Stap 8: Verwarming

Badkamermarkt.nl

De komende weken gaan we u helpen bij het realiseren van uw nieuwe badkamer. Iedere week een nieuwe stap op weg naar uw droombadkamer. Vandaag stap 8: Verwarming.

U bent bent aangekomen bij stap 8 van het vervullen van uw droombadkamer: vandaag staat verwarming in de belangstelling. De dag begint pas echt goed als u in een mooie badkamer stapt. In de badkamer hoort er een behaaglijke sfeer te hangen, het hoort er lekker warm te zijn. Het maakt het natuurlijk extra attraftief als de warmte in de badkamer uitgestraald wordt door een oogverblindende designradiator. En met vloerverwarming maakt u het hele warmte-plaatje af. Geen koude voeten meer, wat een luxe!

Tegen de wand of in de hoek, vrijstaand, verticaal of horizontaal. Radiatoren zijn er tegenwoordig in alle maten en vormen. Steeds meer zien we excentrieke radiatoren in badkamers. De gekste patronen zijn te vinden: van golvende patronen naar zigzagpatroontjes, driehoekige lamellen en ga zo maar door. Bovendien zijn de tegenwoordige designradiatoren verkrijgbaar met strak ontworpen ventielsets, afdekhulzen en thermostaatknoppen. Allemaal leverbaar in verschillende kleuren. De ledenradiator (ook wel buizenradiator) of de plaatradiator (van metaal, aluminium, rvs of natuursteengranulaat) zijn in opkomst. Verder wordt glas ook wel toegepast, vaak in combinatie met elektrische verwarming. Wat plaatradiatoren praktisch maakt is dat de bevestiging mooi kan worden weggewerkt.

De radiatoren zijn breed inzetbaar, en zijn uitgerust met allerlei accessoires: handdoekhouders, planchetten, spiegels. Een uitgebreide combinatie is die van verwarming en sanitair, uitgerust met attributen zoals tandenborstelhouder, zeephouder- en dispenser, of zelfs met een wasbak. Qua uitvoering zijn de volgende drie designradiatoren te verkrijgen: met warmwater, elektrisch, of een combinatie van beiden. Wat de elektrische designradiator voordelig maakt is dat de plaatsingsmogelijkheden ruim zijn. Bij de combinatie wordt de radiator in wintermaanden aangesloten op de energiebesparende cv-installatie. In de zomer kunt u uw handdoeken aangenaam verwarmen.

Vloerverwarming als basisverwarming komt langzaam op temperatuur. Een pluspunt is dat de vloer lang warmte vasthoudt en de vloertemperatuur laag is. Dit scheelt u dus geld in de portemonnee. Ook voordelig is dat de vloerverwarming onzichtbaar is, en ook de besturing is gemakkelijk. Verder is er ook weinig onderhoud nodig, en is het door de geringe stofcirculatie een schone manier van verwarmen. Er zijn twee soorten vloerverwarming, grofweg genomen. Warmwater-vloerverwarming wordt aangesloten op de cv. Warmwater-vloerverwarming is voordelig omdat het water in de buizen een constante temperatuur heeft. Elektrische vloerverwarming kan radiatoren volledig vervangen, wat in ruimte natuurlijk scheelt.
Hieronder nogmaals de stappen die we doorlopen voor het realiseren van uw droombadkamer:

Stap 1: Oriëntatie en wensen
Stap 2: Indeling en sfeer
Stap 3: Douche
Stap 4: Bad
Stap 5: Badmeubel en wastafel
Stap 6: Kranen
Stap 7: Toilet
Stap 8: Verwarming
Stap 9: Tegels
Stap 10: Installatie

Nog geen reacties
Reageren op dit artikel...
Naam:
E-mail:
Bericht:
 
Plaats uw reactie
Badkamermarkt.nl blog

Op onze blog vind je het laatste nieuws over badkamers en sanitair, geschreven door onze eigen specialisten. Je leest hier alles over nieuwe producten, veelgestelde vragen, trends, tips en nog veel meer.

U vindt ons ook op:
Laatste Badkamermarkt Tweets
Maak een wensenlijst
Wat is je e-mailadres?
Bevestigen
Wachtwoord vergeten
ContactgegevensBezorginformatieBetaalmogelijkhedenVerzendkostenMaak een afspraakLees onze beoordelingen