BadkamermarktBlogNieuwe badkamer stap 9 tegels
11 jul2012

Nieuwe badkamer - Stap 9: Tegels

Badkamermarkt.nl

De komende weken gaan we u helpen bij het realiseren van uw nieuwe badkamer. Iedere week een nieuwe stap op weg naar uw droombadkamer. Vandaag stap 9: Tegels.

U bent aangekomen bij de één na laatste stap: het uitkiezen van de perfecte tegel. De uitstraling en sfeer van uw nieuwe badkamer zijn grotendeels afhankelijk van de tegelsoort. Gaat u voor romantisch, opvallend, robuust, of heel praktisch: tijdloos? Het is belangrijk goed te bepalen welke tegel de juiste sfeer maakt voor uw nieuwe badkamer. De basisregel als het gaat om badkamertegels: lichte kleuren laten de ruimte groter lijken, donkere kleuren juist niet. Warme kleuren brengen een rustige sfeer, levendige kleuren brengen vrolijkheid.

Vijf elementen spelen een rol: oppervlak, kleur, formaat/vorm, patronen en complete architectuur. Elke oppervlaktebewerking heeft zijn eigen aantrekkelijkheid. Glanzend glas geeft diepte en transparantie, structuurglas geeft een meer metallic look. Qua kleur zijn aardetinten veel gezien, maar door moderne technieken kan men ook voor ongeglazuurde tegels in verschillende kleuren kiezen. U kunt er ook voor kiezen om een decor te nemen, bijvoorbeeld houtprint. Betreffende het formaat en de vorm: tegenwoordig zijn werkelijk alle formaten tegels mogelijk. Van vierkante tegels, via langwerpige tegels naar kleine mozaïktegeltjes. Patroontjes kunnen voor verrassende en inspirerende creaties zorgen. Houd u wel rekening met het volgende: in een grote ruimte kunnen diverse formaten zorgen voor een spannend effect, maar in een kleinere badkamer kan het al snel te druk worden.

Bij architectuur moet u denken aan het ritme en de totale beleving van de formaten en lijnen. Een echte hit zijn de langwerpige, platte wandtegels. Ze worden vaak liggend verwerkt. Ga voor grote tegels als u een rustige sfeer wil creeëren. Een tip: betegel de wand tot aan het plafond. Dit heeft de volgende voordelen: het ziet er strak uit en het is hygiënisch. Een fundamenteel onderdeel van een tegelwand of -vloer is de combinatie met de voeg. Men kan er voor kiezen om de rasterwerking te versterken, wat vaak verrassende effeten oplevert. Kiest u voor zwarte tegels met witte voeg, dan contrasteert u tegel en voeg, en dat valt dus goed op. Wilt u liever een zachte uitstraling, dan is het verstandig om te kiezen voor een bijpassende voegkleur.

Geglazuurde badkamertgels zijn erg geschikt voor ruimtes die niet constant druk belopen worden. Ze bevatten een keramische glaslaag en zijn onderhoudsvriendelijk. Wel of geen kinderen in uw gezin, antislip vloertegels zijn altijd een uitkomst; ze voorkomen het uitglijden op een gevaarlijk natte oppervlakte. Wel hebben deze tegels meer tijd nodig om gereinigd te worden. U moet wel rekening houden met vloerverwarming als u die graag wil neerleggen in uw badkamer. Het beste kan u dan informatie inwinnen bij een tegelspecialist om na te gaan of uw favoriete tegel geschikt is voor vloerverwarming. Decorstrips zijn te verkrijgen in keramiek, maar ook in glas, rvs en aluminium. Zo kunt u compleet uw persoonlijke smaak integreren in uw badkamer. Ledverlichting geïntegreerd in tegels geeft een prachtige sfeer. Ga wederom na of de elektrische installatie in uw badkamer hiervoor geschikt is.




Hieronder nogmaals de stappen die we doorlopen voor het realiseren van uw droombadkamer:

Stap 1: Oriëntatie en wensen
Stap 2: Indeling en sfeer
Stap 3: Douche
Stap 4: Bad
Stap 5: Badmeubel en wastafel
Stap 6: Kranen
Stap 7: Toilet
Stap 8: Verwarming
Stap 9: Tegels
Stap 10: Installatie

Nog geen reacties
Reageren op dit artikel...
Naam:
E-mail:
Bericht:
 
Plaats uw reactie
Badkamermarkt.nl blog

Op onze blog vind je het laatste nieuws over badkamers en sanitair, geschreven door onze eigen specialisten. Je leest hier alles over nieuwe producten, veelgestelde vragen, trends, tips en nog veel meer.

U vindt ons ook op:
Laatste Badkamermarkt Tweets
Maak een wensenlijst
Wat is je e-mailadres?
Bevestigen
Wachtwoord vergeten
ContactgegevensBezorginformatieBetaalmogelijkhedenVerzendkostenMaak een afspraakLees onze beoordelingen