BadkamermarktBlogNieuwe badkamer stap 10 installatie
20 jul2012

Nieuwe badkamer - Stap 10: Installatie

Badkamermarkt.nl

De komende weken gaan we u helpen bij het realiseren van uw nieuwe badkamer. Iedere week een nieuwe stap op weg naar uw droombadkamer. Vandaag stap 10: Installatie.

Na wekenlang zwoegen bent u dan eindelijk bij de allerlaaste stap. U gaat zich in deze stap bezighouden met de installatie. Voordat de installatie plaatsvindt, vindt de sloop, verbouwing en/of renovatie plaats. Het is van belang om van te voren te bepalen aan wie de taak van de installatie wordt overgedragen, om onduidelijkheden te voorkomen. Uw badkamerwens mag natuurlijk niet uitlopen op een teleurstelling. Huurt u een vakman in, of kiest u er voor om zelf aan de slag te gaan?

Het is aan te raden om een vakman te raadplegen. De verbouwing stelt u volledig op in een contract, en u baseert dit contract op de eerdere offerte en eventuele veranderingen die u graag wilt verwezenlijken. Om misverstanden te voorkomen is het wel erg belangrijk om het contract met de installeur door te nemen. Wanneer het contract is getekend, volgt de aanbetaling. Ga gerust zo nu en dan controleren of tijdens de bouw alles verloopt zoals is afgesproken. Als er meerwerk wordt uitgevoerd, moet u erop letten dat u weet welke extra kosten dit met zich meebrengt. Verstandig is om van te voren een maximum op te stellen aan al het eventuele meerwerk. Een doeltreffende, maar niet de goedkoopste manier is één hoofdaannemer te kiezen die zelf zijn beste onderaannemers uitkiest, zoals elektriciens en loodgieters. Op deze manier blijven denkbare afstemmingsproblemen zo gering mogelijk.

Voor de doe-het-zelvers onder ons, die dus veel deskundigheid koesteren, kunt u slechts het materiaal laten leveren. Besef wel dat zelfmontage hier en daar voor frustraties kan zorgen. Wat u ook kunt doen is een gedeelte van de badkamer zelf voor handen nemen, en dus bijvoorbeeld het sloopwerk doen. Dan zou u de installatie kunnen laten uitvoeren in samenwerking met de installeur. Het is een verstandige stap om een werkschema te maken van de hele verbouwing. Gemiddeld heeft men ongeveer vijftien werkdagen nodig voor een volledige renovatie. Houd dus rekening met ongeveer drie weken, de weekenden er bij geteld. Wat komt er allemaal kijken bij een verbouwing/renovatie?

Slopen: dat moet als eerst gebeuren, alles moet eruit en eraf. Maatvoering: alles eruit? Dan neemt u de maten precies op. Inventariseer over waar de leidingen, aan- en afvoer komen en waar u wandcontactdozen wilt plaatsen. Frezen: de sleuven freest u in de muur zodat de leidingen mooi worden weggewerkt. Stucen: daar kunt u nu mee beginnen. Geef de tegels op de wanden een coatinglaag zodat ze goed kunnen hechten. Betegelen: Betegel de wanden, inclusief het voegen. Vloerverwarming: als u vloerverwarming wenst, kunt u dat het beste op dit moment leggen. Cement storten: zorg ervoor dat de ondergrond van zandcement wordt voorzien voordat u aan de betegeling begint. Installatie: plaats nu het meubilair, sanitair en de rest van het interieur. Sluit de verlichting aan.
Hieronder nogmaals de stappen die we doorlopen voor het realiseren van uw droombadkamer:

Stap 1: Oriëntatie en wensen
Stap 2: Indeling en sfeer
Stap 3: Douche
Stap 4: Bad
Stap 5: Badmeubel en wastafel
Stap 6: Kranen
Stap 7: Toilet
Stap 8: Verwarming
Stap 9: Tegels
Stap 10: Installatie

Nog geen reacties
Reageren op dit artikel...
Naam:
E-mail:
Bericht:
 
Plaats uw reactie
Badkamermarkt.nl blog

Op onze blog vind je het laatste nieuws over badkamers en sanitair, geschreven door onze eigen specialisten. Je leest hier alles over nieuwe producten, veelgestelde vragen, trends, tips en nog veel meer.

U vindt ons ook op:
Laatste Badkamermarkt Tweets
Maak een wensenlijst
Wat is je e-mailadres?
Bevestigen
Wachtwoord vergeten
ContactgegevensBezorginformatieBetaalmogelijkhedenVerzendkostenMaak een afspraakLees onze beoordelingen